EGY évesek lettünk

2017. január 24.-én pontosan egy évvel ezelőtt kezdtük el a munkát. 30 csodás gyermek ült be padjaink közé akkor, tele reménnyel és tele várakozással. 
Eltelt egy év, melynek eredményeiről jó magam órák hosszat tudnék beszámolót tartani, csak annyit mondok, aki eljön a mi kis "csodapalotánkba" közel 370 laminált faliképen láthatja a legfontosabb eseményeink legszebb pillanatait. 
A tanodánk születésnapját méltóképpen gondoltuk megünnepelni, de nem a szokásos száraz, eredményfelsorolós jellegű hivatalos ünnepségre kell gondolni... Egy igen fontos célt tűztünk ki ugyan is magunk elé, amit mi felnőttek, rohanó világunkban igencsak elszoktunk hanyagolni. Elsődleges célunk volt nevetést, és mosolyt csalni minden résztvevő arcára! A nevetés felszabadít, a nevetés, öröm, a nevetés maga a boldogság.... 
Szemerey László úr közel egy órás bűvész showjával megteremtette a nevetés légkörét, el kápráztatta kicsik és nagyok arcát, igazán remek műsort láthattunk, majd következett a 40 személyes torta, a meglepetés tűzijáték és a közös sütizés, majd a befejezésül egy közös koccintás és disco.

A pezsgőzés csúcspontja volt, mikor igazi sztárokhoz méltón az utolsó üveget nem bírtuk ki, hogy fel ne rázzuk és le ne locsoljunk vele (persze diszkréten) minden kis tanodást.. :) Őrületes partynkat, az "Ellopták a biciklim" című Ham Ko Ham sláger közösen egy torokból énekelésével zártuk.

Elmondani nem tudom azt az érzést, amikor gyermekeinkkel közösen vágtuk fel a tortát és pontban este nyolckor, tanodahimnuszunk eléneklése után durrantak a pezsgős üvegek (megjegyezném: Fc Barca-s nem akármilyen gyermek pezsgők), s koccinthatunk együtt... Kicsit szilveszteri érzés lett úrrá bennem, de tudtam valami sokkal jobbat, többet sikerült itt megteremteni és egy sokkal jobb dolognak lehettem magam is részese, egy élő, ható közösség, egy olyan csapat tagja lehetek szakmai vezetőként, beleértve a munkatársakat, gyermekeket, szülőket, ami ritka nagy kincs! Megtisztelve érzem magam, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, s alázattal fordulok tovább az elkövetkezendő újabb évek irányába! Hittel, reménnyel, mert ennek tovább kell működnie... Szeretni valamit és szívből csinálni, na az az igazán eredményes...

Köszönjük a Roma Szakkollégium diákjainak hogy velünk voltak ezen a szép napon, köszönjük a szülőknek hogy eljöttek és aktívan részt vettek ünnepségünkön! 
Hajrá Iránytű Tanoda!