Levendulás kreatív tábor 1 nap

Levendulás kreatív tábor 1 nap 

Második nyári táborunk a Levendulás kreatív tábor elnevezést viselte. 2017. augusztus 14.-18.-ig öt napon keresztül ismerkedhettünk meg a levendula mint gyógynövény hasznosításának egyik formájával, kirándultunk, játszottunk, kreatív alkotásokat készítettünk, fát ültettünk, vízibicikliztünk, megismerkedtünk Pókemberrel, megtanultunk újraéleszteni, voltunk 5D-s moziban, elhajtogattunk több mint 300 lufit, volt óriás tollas labdázás, seprű-sorverseny, zenés szalonnasütés és egy hatalmas medencés welness vizilabda mérkőzés! Tartalmas nyár, tartalmas élmények a tanodában. Mást nem is mondhatnánk ezek hallatán (és az előbb felsoroltak csak egy hét eseményei voltak!).
Az Ibrányi Iránytű Tanoda csapata ezúton is kitett magáért. A Levendulás tábor az Erzsébet-táborok részeként egy nyertes pályázat révén valósulhatott meg, az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és a Nyíregyházi Tankerület közreműködésével. Ezúton köszönjük segítségüket!

Levendulás tábor- 1 nap:

A hetet kirándulással kezdtük és azzal is fejeztük be. Első napunk állomása Nyíregyháza volt, ahol az Erdei tornapályán próbálhattuk ki erőnket. Volt ott reggeli, erdei túra, és játék. Tovább haladva a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetéhez látogathattunk, ezúton köszönjük Gurály Edina megyei igazgató asszonynak a lehetőséget és segítséget! 
A Vöröskereszt munkájáról a szervezet munkatársa egy rövid összefoglalót tartott nekünk, majd következtek az elsősegélynyújtási alapok. A gyermekek érdeklődve figyeltek, majd maguk is kipróbálhatták a tanultakat szinte élesben, saját bőrükön tapasztalva. Igazán hasznos tudást szippantottunk magunkba, keressük a lehetőséget a további együttműködésre! 
Harmadik utunk ezen a napon a Nyíregyházán működő Élim Evangélikus Szeretetotthonba vezetett. Az intézményben értelmileg sérült személyek foglalkoznak ugyan is levendula termesztéssel. 150 tőnyi levendula ültetvény várta kisdiákjainkat. Ezúton köszönjük Sipos Ilona intézményvezető asszonynak a levendula megtekintésének lehetőségét. Köszönjük az intézménytől kapott szárított levendulát is, melyet a későbbi napokon dolgoztunk fel tanodánkban!

Miután megtekintettük a sérültek által készített levendulás termékeket is, jött a hab a tortán! A Sóstógyógyfürdőn működő Nyilas fogadó vendégei lehettünk pár órán át. Nem csak hogy betekintést nyerhettünk a vendéglátás szakmájába, de királyi ellátásként friss üdítővel és szendvicsekkel is kínáltak bennünket. A napot a fogadó wellness részlegén zártuk, ahol hideg és meleg vizes medencék egyaránt tanodásaink rendelkezésére álltak és egy óriási vízilabda mérkőzés keretében csobbantunk a boldogság és öröm hullámain! 
(Zárójelben: Lesz visszavágó kedves gyerekek!!