Szili-Darók Ildikó (tiszteletbeli tanodásunk)

Megtapasztaltam, hogy az oktatásban az élménypedagógiai elemek alkalmazása hatékonyabb és eredményesebb. Elvégeztem a drámacsoport vezető képzést, így a tanítási módszereimet a dráma módszereinek alkalmazásával színesítettem. Több drámaórám megjelent szakfolyóiratokban. 6 éve dolgozom a Városi Tanodában szakmai vezetőként. A tanodai munkában napi szinten alkalmazom a drámapedagógia módszereit: a dramatikus játékokat, az oktatási drámát és komplex drámaórákat. 20 éve oktatok szociális szakembereket, illetve OKJ-s vizsgaelnök vagyok.

Több tananyagfejlesztésben, kerettanterv, szakmai és vizsgakövetelmény kidolgozásban részt vettem, illetve írtam, lektoráltam tankönyveket. Egy éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa vagyok, és Tiszaburán illetve Tiszabőn vezetem a tanodákat és segítem munkatársaimat, hogy a tanodákban a lehető legjobb munkát végezzék.

Nagyon örülök, hogy Ibrányban is dolgozhatom. Bár a település igen messze esik lakóhelyemtől, Budapesttől, szívesen utazom e kedves településre, ahol eddigi tapasztalataim szerint jó lelkű, nyitott, tiszta tekintetű gyermekekkel kalandozhatunk a drámapedagógia színes világában.

Terület: Drámapedagógia foglalkozás

Szakmai végzettsége: 2018- Károli Gáspár Református Egyetem - Rajzvizsgálati Szakértő

2013- Pénzügyi ismeretek PSZÁF vizsga

2007-2009 - Szupervízor ELTE

2004 - Mediátor képzés

Szakmai tapasztalata:

2017. februárjától jelenleg is – Drámapedagógus

Iránytű Tanoda Ibrány

2016. június 20.- jelenleg is - szakmai vezető

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Tiszabura tanoda program

2014– január 1 – 2016. június 20 szakmai vezető, oktatás, szupervízori tevékenység       

Józsefvárosi Szabadidős Egyesület - Városi Tanoda

2011 – december 1 – 2013. december 31- ifjúságsegítő, szupervízor

Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ

 

Vezetői utóirat:

Nyári foglalkozásaink és táboraink fő „tyúkanyója”, aki nem csak, közösséget, igazi csapatot alkot! A Budapesti Városi Tanoda és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai tanodájának szakmai vezetője, aki szaktudásával és gyermekszeretetével mindenkit meggyőz. Oktatónk két éve foglalkozik a csapatunkkal, tartott nekünk egy hetes drámatábort, de meglátogattuk őt Budapesti tanodájában is. A Drámapedagógia módszere hatásos a szociális életképesség fejlesztésére, a tanodások önkifejezésének elősegítésére, a csapatmunka, közösségi lét és sikerélmények megélésére.